De grootste winkel van de kleine Belgische winkels

Waarom kopen bij vitrien?

Jij kan de crisis beperken

Ja hoor, doordat jij lokaal shopt, red jij mee de Belgische economie!

Hoe?

 

Momenteel gaat meer dan 50% van het geld van online aankopen naar het buitenland. Dat is ongeveer 5,5 miljard euro!

 

Door jouw geld lokaal te spenderen, blijft het overgrote deel in België. Dit wil zeggen: Belgische winkels houden het hoofd boven water en/of kunnen groeien. Zo kunnen ze uitbreiden en worden er meer jobs gecreëerd.  Toch belangrijk in deze tijden van verplichte technische werkloosheid.

De giganten worden groter en bepalen de markt

Hoe meer we kopen van de grote giganten, hoe sterker hun positie wordt. Hoe meer macht ze hebben, hoe meer ze de markt kunnen bepalen. Dit zien we bij bedrijven als Amazon, Bol.com, Coolblue, … die producten met verlies aanbieden om zo de concurrentie uit te schakelen. Waarna ze de prijzen flink kunnen opdrijven.

 

Het kopen bij een lokale ondernemer kan soms duurder zijn, maar op lange termijn bespaar je geld doordat de markt concurrerend blijft.

Persoonlijke service

Ook al koop je via Vitrien, wanneer je van lokale ondernemers koopt, krijg je het persoonlijke contact erbij. Wat wil zeggen: meer info vooraleer je koopt (je kan elke ondernemer ook mailen via het contactformulier van de winkel), betere opvolging van pakjes en snellere oplossingen bij problemen.

 

Je communiceert direct met één persoon, en hoeft niet ‘aan de lijn te blijven’.

Jouw lokale handelaars hebben je nodig

De eerste corona-faillissementen zijn al een feit.  Er wordt geschat dat 25% van de zelfstandigen de crisis niet zal doorstaan.

 

In deze onzekere tijden is het (financieel) moeilijk voor iedereen. Niemand wil horen dat zijn buurman zijn woning moet verkopen. Laten we daarom samenkomen en onze medemens steunen.

Jouw lokale handelaars geven terug

Al wie lid is van een lokale vereniging weet het: dankzij de lokale ondernemers kon jouw voetbaltornooi doorgaan, werd jouw spaghettiavond een feit, of vond jouw Chiro-club last-minute nog een lokaal.

 

De winkels in jouw buurt staan steeds klaar voor sponsoring, ook voor de publieke activiteiten in je dorp of stad. Zij komen samen om de (winkel)straten mooi te houden of te protesteren tegen straatwerken die jouw woning zou kunnen devalueren.

 

Elke euro die je geeft, krijg je op een bepaalde manier terug.

Ontdek nieuwe Belgische winkels

Volg ons op social media

Schrijf je in op de nieuwsbrief

De grootste winkel van de kleine winkels

Veilig betalen met

bancontact
Visa/Mastercard
Belfius
Ideal
Ing
Kbc
PayPal
vitrien
Herstel Wachtwoord